Fusilli z szpinakiem

Danie na szybki, smaczny i pożywny obiad.

  • makaron fusilli pełnoziarnisty,
  • szpinak siekany mrożony 450g,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 jajko,
  • 150 g śmietany słodkiej 30%,
  • 20 g mocno schłodzonego masła,
  • gałka muszkatołowa, pieprz czarny, sól,
  • oliwa z oliwek dobrej jakości z pierwszego tłoczenia

Kostka mrożonego szpinaku duszona z przeciśniętym czosnkiem, mocno doprawiona solą, pieprzem, gałką muszkatołowa, później po zredukowaniu dodałem jajko roztrzepane z słodką śmietaną pod koniec kawał masła, odkryte zagęściłem redukując.
Makaron, tutaj z pełnego ziarna, ugotowany w osolonej wodzie, niedokładnie odcedzony, do garnka z makaronem dodany szpinak, polane oliwą z oliwek i wszystko dokładnie wymieszane.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s